Chatten in een WeSeeDo gesprek

Een link versturen

In de chat van WeSeeDo is het mogelijk om een link te versturen.
De link die je in de chat verstuurd is alleen aanklikbaar als de link begint met 'https://', oftewel een beveiligde verbinding is.
Wanneer de link geen https:// bevat dan wordt de link als een platte tekst weergegeven en kan er niet op worden 'doorgeklikt'.
Het blijft wel altijd mogelijk om de link te kopiƫren en te plakken in een ander tabblad. Het doorklikken wordt dan alleen niet ondersteund.
Voorbeeld: www.weseedo.nl

Bestanden versturen en downloaden

Via de chat is het mogelijk om op een veilig manier bestanden met elkaar te delen, de bestanden zijn alleen te downloaden gedurende de WeSeeDo sessie. Aangezien WeSeeDo geen data opslaat is het niet mogelijk om deze bestanden opnieuw op te halen wanneer een deelnemer later in het gesprek komt of als het gesprek is afgerond.

De volgende bestandsvormen zijn o.a te versturen via de chat:
  1. .pdf
  2. Afbeeldingen (.jpg, .jpeg, .png, .gif)
  3. Documenten (.docx, .doc, .txt, .xlsx, .xls)
  4. Presentaties (.pptx, .ppt)
  5. Video's (.mp4, mp4a, avi, .mpga)

Chat teruglezen

Het is bij WeSeeDo niet mogelijk om de chat terug te lezen wanneer je later in een WeSeeDo sessie komen, mocht de client later in het gesprek komen zal deze niet de optie hebben om de eerdere verstuurde berichten te lezen. Het is voor deze cliĆ«nten alleen mogelijk om de verstuurde berichten te ontvangen die worden verstuurd vanaf het moment dat de client in de sessie zit. Bestanden die eerder verstuurd zijn kunnen ook niet meer terug gehaald worden. Moet de client die later in de sessie is gekomen de bestanden alsnog ontvangen dan ben je genoodzaakt deze bestanden opnieuw versturen.