Hoe kan ik mijn scherm delen?

Beeldscherm of applicatie delen

Binnen uw WeSeeDo omgeving is het mogelijk om uw scherm te delen.
Als u in gesprek bent ziet u onderstaande navigatiebalk:
Navigatiebalk
Klik op de drie puntjes aan het einde van de navigatie balk.
U kunt kiezen uit de volgende opties om het scherm te delen:
  1. een Presentatie starten (PDF, Excel, Word, Powerpoint, etc.).
  2. je scherm te delen.
    Opties

1. Presentatie

1. Wanneer u de knop 'Presentatie starten' aanklikt word u doorverwezen naar uw verkenner / Finder, vanuit daar kun je een bestand openen die je wilt delen een PowerPoint Presentatie, Excel, Word, PDF, etc. Je kunt de presentatie bedienen binnen in uw WeSeeDo scherm en de beeldverbinding blijft bestaan. Het WeSeeDo scherm zal zich in tweeën delen
      1. De volgende bestandstypes kun je gebruiken:  pdf, txt, xlsx, xls, docx, doc, pptx, ppt, odt, odm, ods, odp

1. Scherm delen

1. Wanneer u de knop 'Scherm delen' aanklikt krijgt u de volgende opties:
      1. 'je volledige scherm'
      2. 'App-venster'
      3. 'Chrome-tabblad'

1. Volledige scherm delen

1. Als u uw scherm volledig wilt delen dan kunt u dat doen door deze optie te kiezen. Als u voor deze optie heeft gekozen dan klikt u op de knop 'Delen'. De gespreksdeelnemer ziet dan uw volledige scherm en de camera van de behandelaar.

1. App-venster

1. Als u een bepaalde applicatie wilt delen kunt u dat doen door op deze tab klikken. In deze tab kan u een keuze maken uit de App-vensters die op dat moment open staan om te delen. U selecteert een applicatie en klikt dan op de knop 'Delen'. Uw gespreksdeelnemer ziet dan alleen het geselecteerde App venster en de camera van de behandelaar.

1. Chrome-tabblad

1. Als u een bepaalde webpagina wilt delen kunt u op deze tab klikken en kunt u een keuze maken uit Google Chrome tabbladen die geopend zijn. U kiest een Chrome tabblad uit en klik dan op de knop 'Delen'. Uw client ziet dan alleen het  gedeelde Chrome tabblad en de camera van de behandelaar.

Split-Screen

Wat doe ik als ik een mijn scherm wil delen maar ook mijn gespreksdeelnemer wil blijven zien? Het is mogelijk om dan een split-screen te maken, dit werkt niet als u een PowerPoint volledig scherm wilt delen.

Windows:

1. Maak een split-screen
    1. U kunt het WeSeeDo-scherm met uw muis oppakken door uw linkermuisknop bovenaan op de balk te klikken en uw muisknop ingeklikt te houden en deze naar 1 kant van uw beeldscherm trekken. Gaat u zo ver door dat uw muis het eind van het beeldscherm raakt. Er zal een contour verschijnen, wanneer deze contour verschijnt kunt u de linker muisknop los laten en zal dit scherm aan dit kant van het scherm zichzelf vastzetten.
    2. Wanneer u bovenstaande heeft gedaan krijgt u de optie welke geopende applicatie u aan het andere kant van het scherm wilt hebben, hier kunt u dan een keuze in maken.
     Let op: de applicaties moet wel in verkleinde modus staan

MacOs:

1. Verklein uw scherm
    1. U kunt op uw MacOs de grote van uw schermen aanpassen, dit kan u doen door uw muis in een hoek van het scherm te zetten en deze kleiner te maken. Deze kan u dan positioneren op een plek waar u deze wilt hebben en dat kan u ook met de andere applicatie doen.